Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 conejo entero en trozos grandes (aprox. 14 trozos)
- 3 cucharaditas de sal
- 1 pellizco de pimienta blanca molida
- 1 cucharada colmada de harina
- 100 g de aceite para freír
- 2 dientes de ajo
- 1 cucharada de comino en grano
- 1 cucharada colmada de pimentón dulce
- 1 pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie)
- 200 g de vino blanco
- 1 cucharada colmada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 966 kJ / 231 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Conejo en salsa de naranja y tomillo
50min
Conejo picante con cebolla roja y cerveza
45 min
Conejo guisado en salsa de pimiento rojo
1óra
Conejo a la huertana
45 min
Conejo a la mostaza
50min
Conejo en doble cerveza
5óra
Conejo a la sidra
1óra
Conejo con aceitunas negras y alcaparras
50min
Conejo con hierbas y cúrcuma
50min
Conejo al chilindrón
1óra
Conejo al ajillo con setas
40 min
Conejo a la cazadora
50min