Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g de gambones crudos enteros (aprox. 36)
- 1 cucharadita de sal
- 100 g de cebolleta
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharada de salsa de tomate
- 50 g de brandy
- 50 g de vermut blanco
- 50 g de caldo de pescado
- 50 g de nata (35% de grasa)
- ¼ de cucharadita de pimienta de Cayena desmenuzada (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 419 kJ / 100 kcal
- Białko
- 10.69 g
- Węglowodany
- 0.75 g
- Tłuszcz
- 4.97 g
- Błonnik
- 0.15 g
Alternatywne przepisy
Calamares encebollados
1h
Tartaletas de verduras con chistorra, morcilla y huevo de codorniz
1u. 10min
Pintxo de polvo de queso Idiazábal
10 min
Rape en salsa americana
1h
Volovanes de bacalao
50 min.
Tartaletas crujientes de marisco
40 Min
Chupitos de emulsión de escalivada con cocochas
50 min.
Tostas con bombón de salmón
2óra 30p
Mejillones al vapor con salsa picante
45 min
Pintxo Donosti
15 Min
Mejillones al vino
30 Min
Emulsión de patata con pulpo
50 min.