Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g de gambones crudos enteros (aprox. 36)
- 1 cucharadita de sal
- 100 g de cebolleta
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharada de salsa de tomate
- 50 g de brandy
- 50 g de vermut blanco
- 50 g de caldo de pescado
- 50 g de nata (35% de grasa)
- ¼ de cucharadita de pimienta de Cayena desmenuzada (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 419 kJ / 100 kcal
- Białko
- 10.69 g
- Węglowodany
- 0.75 g
- Tłuszcz
- 4.97 g
- Błonnik
- 0.15 g
Alternatywne przepisy
Tosta de jamón y gulas
20 Min
Piernas de cordero con dos rellenos
2h 15min
Piruletas de parmesano y jamón
1 Std.
Cup tropical con cava
5 Min
Volovanes de bacalao
50min
Langostinos con salsa al oporto y chocolate
30min
Tostas con bombón de salmón
2 Std. 30 Min
Cigalas al ajillo
20 Min
Cóctel de langostinos con vinagreta de cítricos
1 Std.
Paletillas de cordero asadas
2h 40min
Pintxo Donosti
15 Min
Emulsión de patata con pulpo
50min