Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de yaourt nature
- 800 g de lait entier
- 40 g de sucre en poudre
- 250 g d'eau
-
30
g de jus de citron fraîchement pressé (1/2 citron)
lub 1 c. à café d'acide ascorbique en poudre (vitamine C)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 400 kJ / 96 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Yaourt au lait de brebis
13h 10min
Yaourt au caramel (nouvelle recette)
12 godz.
Yaourt à la grecque miel et noix
12 godz. 20 min
Yaourt au chocolat (nouvelle recette)
12u. 25min
Yaourt à la vanille
12 godz. 20 min
Caramel liquide
25min
Crème dessert au caramel
1h
Yaourt à la vanille
12 godz. 20 min
Yaourt à la myrtille
13 Std.
Sauce au caramel
1h 30min
Yaourt aux fruits rouges
12 godz. 20 min
Yaourt au lait de chèvre
13 Std.