![Classic zabaglione Classic zabaglione](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E3B50074-48C4-41B9-9D2C-E5DEE0C63663/Derivates/f0f8c7f0-42cf-4019-8726-b47f33ebecb1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g dry Marsala wine
- 50 g white wine
- 6 egg yolks
- 120 g white sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 908.5 kJ / 216.3 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 30.1 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 21.7 mg
Alternatywne przepisy
Crème pâtissière
15 min
Steamed rice balls with spicy lime dipping sauce
1 Std. 10 Min
Peaches in white wine syrup
4h
Coconut & almond jelly with pineapple syrup
25 Std. 20 Min
Crème anglaise
15 min
Spiced poached pears with vanilla cheesecake and gingernut crumb
5h 30min
Tetsuya Wakuda's Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (TM6)
30min
Vanilla mascarpone parfait
2 Std. 40 Min
Pimm's sabayon with strawberries
20p
Almond pastry
25 Min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25u. 15min
Risotto with zucchini and prawns
1 Std. 15 Min