Gluten free shortcrust pastry
TM6 TM5 TM31

Gluten free shortcrust pastry

3.8 (6 ocen)

Składniki

  • 100 g white glutinous rice (e.g. sushi rice)
  • 1 tbsp white chia seeds
  • 40 g blanched almonds
  • 50 g arrowroot flour, plus extra for dusting
  • 20 g potato starch
  • 2 pinches salt
  • 80 g unsalted butter, softened
  • 2 egg yolks
  • 1 tbsp cold water

Wartości odżywcze
na 380 g
Kalorie
6777.7 kJ / 1619.9 kcal
Białko
30.2 g
Węglowodany
154.9 g
Tłuszcz
99.4 g
Tłuszcz nasycony
46.3 g
Błonnik
10 g
Sód
453.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy