![Salsa verde Salsa verde](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6bc1710b-e9da-48e5-8b33-7c7be12c7e56/Derivates/d648500a-f051-4e35-a7fe-0a56b09f6001.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g extra virgin olive oil, plus extra to cover
- 30 g red onion
- 10 g red wine vinegar
- 1 garlic clove
- 20 g baby pickled capers
- 4 anchovy fillets
- 3 sprigs fresh basil, leaves only
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 180 g
- Kalorie
- 3210.4 kJ / 767.3 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 81.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 1064.1 mg
Alternatywne przepisy
Caesar salad dressing
10 min
Guacamole
10 min
Basil pesto
10 min
White bean dip with chimichurri
15min
Lemon and caper aioli
15min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 Std. 15 Min
Café de Paris butter
25 Min
Falafel
25h 30 min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 Std. 20 Min
Hommus
15min
Risotto with lemon, thyme and feta
30 Min
Tzatziki dip
15min