Easy coconut cake

Easy coconut cake

2.6 34 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 slices

Składniki

Cake
  • unsalted butter cut into pieces, softened, plus extra for greasing
    250 g
  • lemon zest (1 x 4 cm), no white pith
    1 piece
  • raw sugar
    100 g
  • desiccated coconut
    250 g
  • eggs
    6
  • gluten free cornflour
    100 g
  • natural vanilla extract
    2 tsp
  • gluten free baking powder (see Tips)
    1 tbsp
Custard filling
  • raw sugar
    40 g
  • gluten free cornflour
    30 g
  • egg
    1
  • full cream milk
    250 g
  • rum (optional)
    4 tbsp
  • pure icing sugar for dusting

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 439.3 kcal / 1845 kJ
Białko 6.6 g
Tłuszcz 34.2 g
Węglowodany 26.2 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 24.4 g
Sód 169.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...