![Easy coconut cake Easy coconut cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ABFF2E88-95FF-46EF-B874-35102ED22C47/Derivates/7BEA22F0-3CE0-42F1-8B67-78DA6DEE9CEE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 250 g unsalted butter, cut into pieces, softened, plus extra for greasing
- 1 piece lemon zest (1 x 4 cm), no white pith
- 100 g raw sugar
- 250 g desiccated coconut
- 6 eggs
- 100 g gluten free cornflour
- 2 tsp natural vanilla extract
- 1 tbsp gluten free baking powder (see Tips)
Custard filling
- 40 g raw sugar
- 30 g gluten free cornflour
- 1 egg
- 250 g full cream milk
- 4 tbsp rum (optional)
- pure icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1845 kJ / 439.3 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 34.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.4 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 169.5 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free scones
30min
Chewy pistachio biscuits
45 Min
Apple fritters
1hod.
Apple cake
1hod.
Carrot poppy seed muffins
1hod. 15min
Gluten free birthday sponge cake
1hod. 10min
Gluten free Christmas fruit cake
7h 35min
Quinoa ANZAC biscuits
1hod.
Quick almond biscuits
35 min
Gluten free hot cross buns
3h 25min
Gluten free chocolate brownie
45 Min
Gluten free lamingtons
1 godz. 30 min