Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge cake
- butter, for greasing
- 60 g caster sugar
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- ½ tsp cream of tartar
- 40 g cornflour
- 20 g plain flour
- 2 eggs, room temperature and separated
- ½ tsp natural vanilla extract
- 1 tbsp water, hot
Berry coulis
- 300 g frozen raspberries
- 120 g caster sugar
- 30 g lemon juice
Berry cream
- 8 titanium strength gelatine leaves
- water, cold, for soaking
- 600 g pouring (whipping) cream
- 300 g strawberries, hulled and cut into halves lengthways
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 876.3 kJ / 208.6 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 47.3 mg
Alternatywne przepisy
Pavlova
6h
Chocolate brownie trifle
6h
Gingerbread pavlova stack
5 Std. 30 Min
Decadent dark chocolate brownies
2h 15min
Buttercream icing
10 Min
Chocolate salted caramel petit fours
7h 10min
Chocolate cream pie
4h 15min
Apple crumble meringue slice
2h 45min
Whoopie pies
1 godz. 20 min
Mini strawberry mousse flower tarts
4h 45min
Sultana, apple and custard pastries
2h 40min
Chocolate truffle cake
2h 15min