Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
White chocolate ganache
- 330 g pouring (whipping) cream
- 900 g white chocolate, broken into pieces
Cakes
- 300 g unsalted butter, cut into pieces and softened, plus extra for greasing
- 1020 g plain flour
- 810 g white sugar
- 3 tbsp baking powder
- 3 pinch salt
- 750 g full cream milk
- 3 tsp natural vanilla extract
- 6 eggs
Buttercream icing
- 500 g icing sugar (see Tips)
- 240 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 1 tbsp boiling water
- 1 tsp natural vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 3408.8 kJ / 811.6 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 109 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 244.2 mg
Alternatywne przepisy
Simple butter biscuits
3h 20min
Gravity cake
2h
Buttercream icing
10 min
Alphabet cupcakes
25 godz. 30 min
Buttercream icing
5 min
Royal icing (sugar glaze)
5 min
Pinwheel biscuits
26h 40min
Chocolate cupcakes
1h 20 min
Royal icing
5 min
Basic chocolate cupcakes
40min
Basic vanilla cake
55min
Basic vanilla cupcakes
35 Min