![Six-layer cake Six-layer cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A4513094-3077-497D-93D9-9E5AFBF5522E/Derivates/A3319974-B02E-4408-AEC1-6A0A48CFC6B0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
White chocolate ganache
- 330 g pouring (whipping) cream
- 900 g white chocolate, broken into pieces
Cakes
- 300 g unsalted butter, cut into pieces and softened, plus extra for greasing
- 1020 g plain flour
- 810 g white sugar
- 3 tbsp baking powder
- 3 pinch salt
- 750 g full cream milk
- 3 tsp natural vanilla extract
- 6 eggs
Buttercream icing
- 500 g icing sugar (see Tips)
- 240 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 1 tbsp boiling water
- 1 tsp natural vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 3408.8 kJ / 811.6 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 109 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 244.2 mg
Alternatywne przepisy
Basic vanilla cupcakes
35 Min
Basic vanilla cake
55 Min
Chocolate cupcakes
1h 20min
Gravity cake
2h
Simple butter biscuits
3 Std. 20 Min
Basic chocolate cupcakes
40 Min
Chocolate chip muffins
40 Min
Buttercream icing
10 min
Marshmallow icing
7h 40min
Buttercream icing
5min
Dark chocolate frosting
10 min
Chocolate "feed a crowd" cake
1 Std.