![Wholegrain scones Wholegrain scones](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8B942A79-3BA5-448F-A614-F4E9F6E06EFE/Derivates/5E17EF7D-5EF4-4EEA-BC11-71FA47FEC29F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g brown rice flour, plus extra for dusting
- 70 g cornflour
- 30 g quinoa flour
- 30 g millet flour
- 3 ½ tsp gluten free baking powder
- 2 tsp xanthan gum
- 1 tsp coconut sugar
- 50 g butter, chilled and cut into pieces
- 320 g milk, plus extra for brushing
- whipped cream, to serve
- jam, to serve (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 559.8 kJ / 133.3 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 20.1 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 80.7 mg
Alternatywne przepisy
Two-layer chocolate cake
3h 20min
Gluten free scones
30 Min
Stewed apples with walnut crumble topping
25 Min
Apple, feijoa and ginger sponge pudding
1 Std. 20 Min
Apricot apple pie
1h 40min
Banana sesame cake
4 Std. 20 Min
Dark chocolate frosting
10min
Mini caramelly cupcakes with coconut cream cheese topping
2 Std.
Almond shortcrust pastry
35 min
Banana cupcakes with peanut butter frosting
1 Std.
Quinoa choc-chip biscuits
35 min
Chocolate self-saucing pudding
50 min