Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g brown rice flour, plus extra for dusting
- 70 g cornflour
- 30 g quinoa flour
- 30 g millet flour
- 3 ½ tsp gluten free baking powder
- 2 tsp xanthan gum
- 1 tsp coconut sugar
- 50 g butter, chilled and cut into pieces
- 320 g milk, plus extra for brushing
- whipped cream, to serve
- jam, to serve (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 559.8 kJ / 133.3 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 20.1 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 80.7 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free scones
30 min
Wholemeal spelt pastry
35min
Pumpkin soup
30 min
Chocolate cream cookies
1h 30 min
Hazelnut quince friands
2h 25min
Chocolate and nut biscuits
55 min
Gluten free fruit and nut loaf
55 min
Carrot poppy seed muffins
1h 15min
Banana cupcakes with peanut butter frosting
1h
Café-style banana bread
1 godz. 45 min
Quinoa choc-chip biscuits
35min
Pancake and fruit kebabs
1h