Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 filets de poulet, sans peau (180-200 g chacun, 2-3 cm d'épaisseur)
- 1200 g d'eau
- 30 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 585.8 kJ / 140.3 kcal
- Białko
- 32.3 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 90.8 mg
Alternatywne przepisy
Poires sous-vide à la cannelle
2h 5min
Sous-vide poisson maigre (lotte, merlu)
1h 20 min
Saumon teriyaki sous-vide
1h 20 min
Sous-vide poisson gras, avec ou sans peau (saumon)
1 godz. 5 min
Magret de canard et sabayon à l'orange
2h 20min
Sous-vide magrets de canard
2h
Rissoler des échalotes
20 min
Cuisses de poulet sous-vide
1h 30min
Oignons rissolés (200 g)
20 min
Filet de porc en robe de lard et beurre aromatisé
1h 45min
Sauce au caramel
1h 30min
Rissoler un mélange de légumes pour une soupe ou un ragoût
25 min