Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Rotwein (trockener Rotwein, z.B. Beaujolais)
- 100 g Zucker
- 1 TL Honig
- 2 Zimtstangen (ca. 5 g)
- 3 Gewürznelken
- 800 g reife Birnen, geschält, geviertelt und entkernt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 853 kJ / 204 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Cassis-Rotwein-Birnen
24 Std.
Birnen-Walnuss-Terrine
5h 20min
Zabaglione
15 Min
Herzhaftes Zitronen-Sabayon
10 Min
Kandierte Orangenschalen in Schokolade
26 Std.
Spargel-Panna-Cotta mit geräucherter Entenbrust
2h 45min
Gedämpfte Ananas mit Apfel-Ingwer-Sorbet
6h 30min
Geschmorter Weinbergpfirsich mit Lavendeleis
6h
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10h
Birnen im Weißweinsud
35min
Rote-Bete-Meerrettich-Terrine mit Feldsalat
1 Std.
Ofen-Tomaten im Honigsud
45min