Urządzenia i Akcesoria
Rotweinbirnen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 Portionen
Składniki
-
Rotwein (trockener Rotwein, z.B. Beaujolais)500 g
-
Zucker100 g
-
Honig1 TL
-
Zimtstangen (ca. 5 g)2
-
Gewürznelken3
-
reife Birnen geschält, geviertelt und entkernt800 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
1 g
Kalorie
853 kJ /
204 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
3.7 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Traunseer Räucherfischmus
3 godz. 30 min
Balsamico-Feigen
40 min
Schalottenconfit mit Portwein
1 godz. 10 min
Kaffee-Sabayon
10 min
Stachelbeerchutney mit Berberitzen
55 min
Marillen-Paradeiser-Ketchup
505 godz. 10 min
Wildpastetchen mit Portwein-Gelee
2 godz. 20 min
Rhabarber-Chutney
1 godz. 30 min
Limoncello-Creme
5 godz.
Cassis-Rotwein-Birnen
24 godz.
Tomatendressing | Portwein | Apfel
5 godz. 30 min
Scharfe Pflaumensauce
50 min