![Zabaglione al Prosecco Zabaglione al Prosecco](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1935B091-BCDA-4F4F-A752-35A9922293D2/Derivates/62C1D0CE-B74C-41A7-B00C-6E8FE3BC7642.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Eigelb
- 80 g Zucker
- 150 g Prosecco
- 1 EL Zitronensaft
- 500 g Trauben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 701 kJ / 168 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zabaglione
15 min
Kaffee-Sabayon
10 min
Spargel-Panna-Cotta mit geräucherter Entenbrust
2h 45 phút
Äpfel mit Cidre-Sabayon
40 min
Manchegocreme mit Cherry-Tomaten und schwarzen Oliven
30 min
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10 Std.
Zabaglione mit Orangenlikör
15 min
Amaretto-Eisparfait
8 godz. 15 min
Klassische Zabaglione
15 min
Eierlikör-Semifreddo mit Beeren
24h
Zabaglione
15 min
Limoncello-Creme
5h