Wersje kompatybilne
Fregola sarda, tomates, lardons et petits pois
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g d'oignon
- 1 gousse d'ail
- 3 c. à soupe d'huile d'olive, et 1 filet
- 4 branches de thym frais
- 1 branche de romarin frais
- 60 g de vin blanc sec
- 1 c. à soupe de concentré de tomate
- 150 g de lardons fumés
- 750 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 200 g de pâtes sèches, type fregola sarda
- du sel
- du poivre moulu
- 200 g de petits pois frais, écossés
- 20 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1686 kJ / 403 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
"Perlotto" express, petits pois et jambon
15 Min
Gnocchi à l'amatriciana
25 min
Soupe de haricots blancs, jambon et persillade
20 min
Tortellini au bouillon, tomate et basilic
25 min
Risotto au poireau et au gorgonzola
45 min
Risotto artichauts, tomates séchées et parmesan
30 min
Risotto au poireau et à la pancetta
35 min
Risotto à l'artichaut et au jambon cru
25 min
Risotto tomate-coppa-artichaut
40 min
Risotto d'orge perlé à la feta
1h 5min
Tortellini au fromage, bouillon aux petits pois
25 min
Capellini aux merguez et tomates séchées
30 min