Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di acqua
- 8 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina tipo 00
- 8 g di sale
- 12 - 14 fiori di zucca, puliti e a listarelle (vedere consigli)
- 1 zucchina grattugiata
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 952.8 kJ / 227.8 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 49.3 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 797.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta e cavolfiore alla napoletana
45 min.
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50 min.
Spaghetti broccoli e noci
40 min.
Pennette con crema all’uovo e tonno (Bimby Friend)
1h 30 min.
Spaghetti alla Nerano
30min
Rustici alla scarola
10 Std.
Pizzette fritte con mousse di baccalà
3h 30 min.
Frittelle di agretti
2h
Baccalà alla mediterranea
1h 30 min.
Spaghetti di zucchine alla carbonara
40 min.
Gattò di patate (TM6)
1h 30 min.
Anolini
14h