![Gamberi in insalata esotica Gamberi in insalata esotica](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2D99B683-0C86-4A42-BE23-2F0E79BBC39C/Derivates/35BC41C9-FC21-49BC-9307-0B3C63AE914B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cottura dei gamberi
- 400 g di acqua
- 300 g di misticanza, lavata
- 150 g di finocchi
- 400 g di code di mazzancolle, pulite
- 1 mango maturo
Dressing alla senape
- 5 g di senape di Digione, sciolta in 10 g di acqua
- 10 g di aceto di vino bianco
- 35 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 715 kJ / 171 kcal
- Białko
- 18.1 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone balsamico su noodles di zucchine
30min
Pesce al vapore con verdure miste
1sa 20 dk
Spiedini di mazzancolle con salsa al mango
55 dk
Flan di asparagi con turbante di sogliole
1 Std.
Insalata di pollo con dressing al miele e lime
50 Min
Salmone, asparagi e riso al Varoma
45 Min
Insalata di pollo in vasetto con verdure
45 Min
Insalata di granchio e gamberi con maionese allo zenzero
35 Min
Orata e vongole con salsa alle verdure
30min
Sgombro al Varoma con contorno di fagiolini
50 Min
Insalata di pollo e carciofi all'arancia
50 Min
Asparagi al vapore in salsa olandese con pancetta
30min