Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 mazzetto di erba Silene detta sclopit (vedere varianti)
- 30 g di scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso tipo Carnaroli (cottura 15 minuti)
- 100 g di vino bianco
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 1 cucchiaino di sale
- 30 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1803 kJ / 431 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 64.8 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto integrale al radicchio, pere e noci
40 min
Vellutata d'inverno
50min
Risotto bianco con porri e mela
30 Min
Risotto ricotta e spinaci
30 Min
Vellutata di porcini
50min
Vellutata di asparagi
45min
Orzotto al radicchio rosso
40 min
Risotto al radicchio rosso di Verona
40 min
Zuppa di orzo con frittata e verdure a vapore
40 min
Frittelle di prugne
9 Std.
Risotto agli asparagi bianchi con uovo grattugiato
40 min
Punch caldo alla mela
30 Min