![Pagnotte integrali con lievito madre Pagnotte integrali con lievito madre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/734e0893-d948-4a4c-a630-ce79ee9af2eb/Derivates/639c2cf1-9d8f-4b0d-95ac-1ea9de28a477.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
210
g di lievito madre
lub 30 g di lievito in polvere madre - 35 g di farina tipo 0
- 1585 g di acqua
- 160 g di farina integrale
- 140 g di semola rimacinata di grano duro
- 200 g di farina manitoba
- 7 g di sale
- 3 g di lievito di birra fresco
- 100 g di gherigli di noci
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 4770 kJ / 1140 kcal
- Białko
- 33.3 g
- Węglowodany
- 187 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
- Błonnik
- 11.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane integrale in cassetta
4 Std.
Pane di segale
3 Std. 20 Min
Pane contadino ai cereali
7h
Pane semintegrale a lievitazione naturale
15h 30min
Filone di segale
4 Std.
Pane integrale ai semi vari
4h 10 min
Mezzaluna di pane al farro
3 Std.
Filone di sola semola
2 godz. 50 min
Pane ai cereali con i semi
3h 10 min
Lievito madre
72h 15min
Pane toscano con lievito madre
5h
Pane di avena con semi di zucca
3h 50min