![Pinza triestina Pinza triestina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e631b248-c6ca-42c5-bf6c-862ca343ec69/Derivates/0b5592cc-7216-4795-a57a-e1a512fc0b41.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Aroma
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
Poolish
- 15 g di lievito di birra fresco
- 100 g di farina manitoba
- 100 g di acqua
Primo impasto
- 1 uovo
- 200 g di farina tipo 00
- 120 g di zucchero
- 65 g di burro a tocchetti
Secondo impasto
- 1 uovo
- 40 g di zucchero
- 100 g di farina tipo 00
- 75 g di burro a tocchetti
- latte q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 6645 kJ / 1588 kcal
- Białko
- 28.8 g
- Węglowodany
- 238.9 g
- Tłuszcz
- 64.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 36 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 81.2 mg
Alternatywne przepisy
Asparagi e patate con salsa olandese
50 min
Panettone
6h 30min
Contorno di asparagi bianchi con salsa olandese allo yogurt
45 Min
Fritole veneziane
2 godz. 40 min
Fugassa veneta
4h
Strüdel di mele (Apfelstrudel)
1 Std. 30 Min
Focaccia dolce veneta (Fugassa)
7 godz.
Vellutata di asparagi bianchi e prosciutto crudo (senza glutine)
35 min
Asparagi con salsa bolzanina, patate e prosciutto tirolese
1 godz. 10 min
Strangolapreti alla trentina
4h
Buchteln
4h
Crescentine modenesi
11h