Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d'échalotes, coupées en deux
- 100 g de vin blanc
- 300 g de saumon frais, en cubes de 1,5 cm
- 100 g de saumon fumé, en petits morceaux
- du sel
- du poivre moulu
- 70 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 c. à soupe de mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1144 kJ / 273 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Rillettes aux deux saumons
3h 25min
Tartinade crabe-coco
20 Min
Rillette de sardine au citron
5 dk
Rillettes aux deux saumons
40 dk
Rillettes de maquereau, tomates confites et coriandre
25 dk
Crackers de galette et mousse de crevettes
40 dk
Terrine aux deux poissons
1sa
Minicannelés au chorizo
12 Std.
Terrine de saumon à tartiner
3sa
Tartinade aux deux saumons et citron vert
25 dk
Tartinade au thon à l'avocat
10 dk
Rillettes de thon, échalotes et ciboulette
15 Min