Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 œufs
- 170 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 1 c. à café de levure chimique
- 80 g d'huile d'olive, et un peu pour le moule
- du sel
- du poivre moulu
- 100 g de lait
- 6 figues sèches, en petits dés
- 50 g de gruyère râpé
- 100 g de roquefort, en dés d'1 cm
- 2 tranches de jambon cru, en lanières
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1619 kJ / 387 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Cake caprese aux tomates confites
1 Std. 30 Min
Cake au roquefort, à la poire et aux noix
1h
Madeleines jambon-comté
1 Std. 35 Min
Cake aux lardons, pruneaux et amandes
1h
Cake tomate, feta et graines de nigelle
1h 10 min
Petits cakes courgette-chorizo
1h 5min
Cake pomme-lardons
1h 10 min
Minicakes au fromage et aux lardons
40min
Cake carotte-courgette-chèvre
55 min
Minicakes chorizo-feta
35min
Cannelés au jambon
13 Std.
Gougères au comté
45min