Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 œufs
- 170 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 1 c. à café de levure chimique
- 80 g d'huile d'olive, et un peu pour le moule
- du sel
- du poivre moulu
- 100 g de lait
- 6 figues sèches, en petits dés
- 50 g de gruyère râpé
- 100 g de roquefort, en dés d'1 cm
- 2 tranches de jambon cru, en lanières
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1619 kJ / 387 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Cake tomate, feta et graines de nigelle
1h 10min
Cake au roquefort, à la poire et aux noix
1hod.
Cake pesto et tomates séchées
40min
Cake aux lardons, pruneaux et amandes
1hod.
Minicakes tomate confite et roquefort, sans gluten
50 Min
Petits cakes courgette-chorizo
1h 5min
Cake caprese aux tomates confites
1 godz. 30 min
Cake aux tomates séchées et chèvre
45min
Cake aux chèvre, raisins et noisettes
45min
Cake carotte-courgette-chèvre
55 min
Gougères au jambon fumé et reblochon
55 min
Cake pomme-lardons
1h 10min