![Penne integrali con fonduta di porri Penne integrali con fonduta di porri](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/08af0988-e977-4cc8-a9ce-14cabf2c71f5/Derivates/95a081f5-dd73-4b1d-8b94-09029682a000.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di porri, solo la parte bianca, a rondelle
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 60 g di latte
- 650 g di acqua
- ½ cucchiaio di sale grosso
- 320 g di pasta secca tipo penne integrali
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1728 kJ / 413 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 56.4 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle con crema di cavoletti di Bruxelles e anacardi
35 min
Sedanini di kamut risottati speck e porri
35 min
Fusilli porri, radicchio e salsiccia
30 min
Penne in crema di gambi
35 min
Risotto bianco con porri e mela
30 min
Penne cremose Gorgonzola e carote
20 Min
Pasta risottata con cipolle caramellate e patate
50 min
Penne lisce al ragù di trevisana
40 min
Pasta risottata con crema di ceci, rosmarino e zafferano
40 min
Risotto ai porri e burrata
35 min
Risotto porri e finocchi
40 min
Tagliatelle con yogurt, zucchine e zafferano
30 min