Wersje kompatybilne
Minestra di riso integrale con lenticchie, porri e zucca
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di porri a pezzi
- 150 g di polpa di zucca a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di lenticchie
- 50 g di riso integrale
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 678.8 kJ / 162.3 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 19.6 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 7 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di legumi e verdure
40min
Zuppa di legumi e cereali
1 godz.
Zuppa di lenticchie
50 min
Zuppa d'orzo e fagioli
50 min
Zuppa di farro alla contadina
50 min
Zuppa di lenticchie e orzo perlato
55 min
Zuppa di farro e fagioli
1 godz.
Zuppa al profumo di curcuma
1 godz.
Minestrone di lenticchie e patate
45min
Minestra lenticchie e spinaci
50 min
Zuppa di lenticchie e zucca
45min
Minestra di zucca e riso integrale
1h 20min