![Sogliole e finocchi con curry al Varoma Sogliole e finocchi con curry al Varoma](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/317E8852-A950-42C1-A0BD-107265665643/Derivates/41CD6132-DAB9-4CFE-9633-A7959D3341F5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di finocchi a spicchi o a tocchetti
- 40 g di burro
- 25 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di curry in polvere
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 2 sogliole, eviscerate e pulite (150-200 g circa cad.)
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1561 kJ / 373 kcal
- Białko
- 38.6 g
- Węglowodany
- 11.7 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesce al vapore con verdure miste
1ч. 20 мин.
Filetti di orata allo zenzero al cartoccio
55 min
Involtini di platessa con pesto di basilico e fagiolini
30 min
Sogliola al vapore con verdurine
45 min
Filetti di orata al cartoccio con crema di lenticchie
40 мин.
Coda di rospo con verdure
40 мин.
Insalata di salmone con fagiolini, patate e pinoli
50 мин.
Filetti di branzino alla pizzaiola
45 min
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
35 min
Filetti di merluzzo al cartoccio
25min
Merluzzo al Varoma con purè di carote
40 мин.
Filetto di orata con peperoni
25min