Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de yaourt nature
- le jus d'1/2 citron vert
- 1 bouquet de persil frais, ciselé
- 200 g de farine de blé
- 100 g de fécule de maïs
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 300 g d'eau gazeuse
- 2 c. à café de sel
- 1000 g d'huile de friture
- 8 queues de crevettes crues et décortiquées
- 150 g de courgettes, en bâtonnets
- 100 g de carottes, en bâtonnets
- 100 g de haricots verts frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2401 kJ / 574 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Sauce vierge
10 Min
Dim sum "Shao mai"
1 Std. 45 Min
Focaccia au pecorino, au lard et crème d'artichaut
2 godz. 30 min
Eric GUERIN - Houmous, gambas vapeur de cumin
25h 10min
Keftas sauce yaourt et menthe, taboulé libanais
1h
Rikakats (Roulés à la feta et aux herbes)
30 Min
Raviolis poulet-crevette, bouillon à la citronnelle
1h
Pilaf de riz aux fruits secs
40min
Aubergine miso sous-vide
2sa 45 dk
Tempura de calamars
40min
Gyozas japonais grillés au porc et gingembre
50 Min
Sauce chimichurri
5 Min