Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron fraîchement pressé
- 450 g de gambas crues
- 1 branche de romarin frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 888.5 kJ / 211.5 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 437 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Champignons de Paris entiers vapeur (100-300 g)
15 Min
Poulpe mariné
7h 5min
Escalopes de foie gras panées aux kumquats
35 Min
Canard laqué et purée de vitelotte
35 Min
Bar à la portugaise
2h
Feuilles de chou farcies
1h 10min
Papillotes de saint-pierre aux pois gourmands
35 Min
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45min
Fonds d'artichaut aux fruits de mer
50 Min
Tartare de thon rouge
1h 15min
Beurre d'anchois
1h 10min
Moules marinières
30 Min