Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron fraîchement pressé
- 450 g de gambas crues
- 1 branche de romarin frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 888.5 kJ / 211.5 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 437 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seiches marinées à l'huile d'olive et au citron
35min
Salade de poulpe sous-vide
8u.
Mouclade charentaise
40min
Vapeur de lotte et d'asperges à la bisque de langoustine
55 min
Sous-vide poisson maigre (lotte, merlu)
1h 20min
Salade de fruits de mer et légumes croquants
3 Std.
Noix de saint-jacques aux crosnes et moelle de bœuf
2 godz. 30 min
Langoustines vapeur, mayonnaise au safran
50min
Daurade à l'ail
40min
Homard rôti et sauce au cidre
45min
Mouclade
1 godz.
Ormeaux à la persillade verte
30min