Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g ziaren zbóż (np. pszenicy, żyta, orkiszu, gryki)
lub 250 g nasion roślin strączkowych, suszonych (np. ciecierzycy, soczewicy, fasoli, soi)
- Wartości odżywcze
- na 250 g
- Kalorie
- 3462.3 kJ / 827.5 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 185.5 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 31.3 g
- Sód
- 5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb mieszany z ziemniakami
1h 45min
Chleb wiejski
2 godz.
Chleb orkiszowy
1 godz. 40 min
Pasztet z brukwi
2 godz. 5 min
Sałatka z makaronu z pstrągiem i warzywami
45 min
Sałatka z quinoa i muffiny kukurydziane z boczkiem
1 godz. 30 min
Mąka jęczmienna
5 Min
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30min
Masło ziołowe
10 min
Mąka ryżowa prażona (do zagęszczania potraw)
30min
Mąka orkiszowa
5 Min
Sorbet owocowy
5 Min