Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
TM6 TM5

Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy

3.8 (165 ocen)

Składniki

  • masło, do natłuszczenia formy
  • 300 g kaszy gryczanej, niepalonej (patrz wariant)
  • 1400 g wody, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
  • 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 15 g miodu
    lub 15 g cukru
  • 100 g słonecznika łuskanego
    lub 100 g pestek dyni
  • 10 g octu balsamicznego
    lub 10 g białego octu winnego
  • 1 ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 kromkę
Kalorie
400.6 kJ / 95.7 kcal
Białko
3.6 g
Węglowodany
13.7 g
Tłuszcz
2 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Błonnik
1.4 g
Sód
152.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy