Wersje kompatybilne
Pasta risottata integrale con catalogna piccante e stracciatella
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 2 acciughe sott'olio
- 1 peperoncino secco piccante
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di catalogna
- 640 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 320 g di pasta integrale
- 200 g di stracciatella
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2090.8 kJ / 499.8 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 61.5 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 367 mg
Alternatywne przepisy
Pasta risottata con cavolfiori e fagiolini
40 Min
Penne con broccoli e pomodori secchi (senza glutine)
1 godz. 5 min
Pasta integrale risottata con cavolo romano
40 Min
Pasta risottata con cavolo broccolo e zafferano
35 dk
Conchiglie al sugo di cavolfiore in bianco
35 dk
Penne integrali risottate cavolfiori e noci
40 Min
Caserecce alla verza e pasta di salame
35 dk
Fusilli porri, radicchio e salsiccia
30 Min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40 Min
Pasta cavoletti di Bruxelles e pinoli
40 Min
Penne risottate broccoli, salsiccia e olive
40 Min
Farfalle con crema di cavoletti di Bruxelles e anacardi
35 dk