![Pasta risottata integrale con catalogna piccante e stracciatella Pasta risottata integrale con catalogna piccante e stracciatella](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C1A56E46-14FE-4F9F-B4D2-310D7BA94D4E/Derivates/1affde23-56ff-4f69-903e-0645912843f0.jpg)
Wersje kompatybilne
Pasta risottata integrale con catalogna piccante e stracciatella
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 2 acciughe sott'olio
- 1 peperoncino secco piccante
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di catalogna
- 640 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 320 g di pasta integrale
- 200 g di stracciatella
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2090.8 kJ / 499.8 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 61.5 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 367 mg
Alternatywne przepisy
Risotto ai peperoni e Parmigiano reggiano
30 min
Pasta risottata con pesto di olive e mandorle
30 min
Risotto cavolo nero e Castelmagno
35 min
Penne con broccoli e pomodori secchi (senza glutine)
1 Std. 5 Min
Pasta risottata con cavolfiori e fagiolini
40 мин.
Caserecce alla verza e pasta di salame
35 min
Penne integrali risottate cavolfiori e noci
40 мин.
Riso, verze e luganega
40 мин.
Penne risottate broccoli, salsiccia e olive
40 мин.
Pasta risottata con cavolo broccolo e zafferano
35 min
Risotto zucchine e menta
40 мин.
Risotto asparagi e zafferano
35 min