Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di carciofi puliti, a fettine sottili
- 4 filetti di pesce persico oceanico (100-120 g ciascuno)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di vino bianco
- 500 g di acqua
- succo di limone q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 730 kJ / 174.5 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 9.6 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 119.8 mg
Alternatywne przepisy
Salmone al cartoccio
35 min
Filetti di orata allo zenzero al cartoccio
55 Min
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
35 min
Merluzzo e verdure in bellavista al rosmarino
40 Min
Orata al sale
40 Min
Coda di rospo con verdure
40 Min
Orata in crosta di patate con emulsione alle erbe
1h 20min
Filetti di orata al cartoccio con crema di lenticchie
40 Min
Filetti di cernia e verdure allo zenzero al cartoccio
40 Min
Insalata di totano e piselli al lime
1 Std.
Spiedini di seppioline e cetrioli
35 min
Rombo pomodoro e nocciole
1 Std.