![Pesce persico ai carciofi Pesce persico ai carciofi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4776B797-AE60-4B97-97E9-753CDBAA0BE9/Derivates/43af034f-13fc-4017-80b9-ba37f8ee3097.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di carciofi puliti, a fettine sottili
- 4 filetti di pesce persico oceanico (100-120 g ciascuno)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di vino bianco
- 500 g di acqua
- succo di limone q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 730 kJ / 174.5 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 9.6 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 119.8 mg
Alternatywne przepisy
Filetti di orata al cartoccio con crema di lenticchie
40 min
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
35 min
Filetti di cernia e verdure allo zenzero al cartoccio
40 min
Orata al cartoccio con zucca e frutta secca
40 min
Filetto con carciofi in crosta (senza glutine)
2 godz. 10 min
Pesce spada con fagiolini e olive
40 min
Salmone e carciofi al Varoma
55min
Merluzzo pere e noci
35 min
Scorfano al cartoccio con patate viola
35 min
Gallinella al pepe rosa in crema di broccoli
40 min
Salmone all'arancia e pistacchi
40 min
Insalata di seppioline con frutta secca
30 min