Urządzenia i Akcesoria
Sos myśliwski (sos chasseur)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
150 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
2 - 3 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
350 g wody
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
150 g białego wina, wytrawnego
-
25 g mąki pszennej
-
1 czubata łyżeczka koncentratu pomidorowego
-
2 - 3 szczypty soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekanej, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
65.1 mg
Białko
1.8 g
Kalorie
627.4 kJ /
150 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Węglowodany
7.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KLASYCZNE SOSY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos salvitxada
1 godz. 25 min
Żurek
50 min
Zasmażka
10 min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1 godz. 5 min
Sos curry
30 min
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Sos romesco
1 godz. 25 min
Zupa grochowa
1 godz.
Makaron po bolońsku
40 min
Makaron a'la carbonara
30 min
Sos pomidorowy
40 min