
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
- 80 g masła pokrojonego na kawałki
- 100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
- 2 - 3 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
- 350 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l) pokruszona - 150 g białego wina, wytrawnego
- 25 g mąki pszennej
- 1 czubata łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 2 - 3 szczypty soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżka natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekanej, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 150 kcal / 627.4 kJ
- Białko
- 1.8 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Węglowodany
- 7.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Sód
- 65.1 mg