Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 100 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 2 - 3 gałązki tymianku, świeżego, tylko liście
- 350 g wody
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
- 150 g wina białego, wytrawnego
- 25 g mąki pszennej
- 1 czubata łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 2 - 3 szczypty soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżka natki pietruszki, świeżej, posiekanej, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 614 kJ / 146 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Burger drobiowy
30min
Makaron po bolońsku
40min
Żurek
50min
Klopsiki z sosem pomidorowym i ryżem (Soutzoukakia)
1h
Sos maślany (sos beurre blanc)
35min
Sos salvitxada
1 Std. 25 Min
Sos curry
30min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1h 5min
Sos koperkowy
15min
Burger wołowy
20min
Sos neapolitański
1h