Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 100 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 2 - 3 gałązki tymianku, świeżego, tylko liście
- 350 g wody
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
- 150 g wina białego, wytrawnego
- 25 g mąki pszennej
- 1 czubata łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 2 - 3 szczypty soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżka natki pietruszki, świeżej, posiekanej, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 614 kJ / 146 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Klopsiki z sosem grzybowym na białym winie
1 godz. 35 min
Sos cebulowy (sos soubise)
30min
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
1 godz. 35 min
Gnocchi alla romana
2 godz.
Sos salvitxada
1h 25min
Dressing czosnkowy z serkiem ricotta
10 min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1h 5min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35min
Sałatka ziemniaczana z boczkiem
4h 10min
Sos koperkowy
15 Min
Gnocchi z topinamburu z sosem grzybowym
2 godz. 10 min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min