
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
16 kawałków
Składniki
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
300 g wody
-
500 g dyni Hokkaido nieobranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
100 g ksylitolu
-
4 jajka
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
60 g oleju kokosowego płynnego
-
250 g mąki gryczanej
-
1 łyżeczka korzennej przyprawy do piernika
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
196.9 kcal /
824.3 kJ
Białko
5.1 g
Tłuszcz
9.6 g
Węglowodany
26.4 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Sód
116.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

FIT DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska