Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej

Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej

4.0 331 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
16 kawałków

Składniki

  • 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
  • 300 g wody
  • 500 g dyni Hokkaido nieobranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 100 g ksylitolu
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 60 g oleju kokosowego płynnego
  • 250 g mąki gryczanej
  • 1 łyżeczka korzennej przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
    1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 196.9 kcal / 824.3 kJ
Białko 5.1 g
Tłuszcz 9.6 g
Węglowodany 26.4 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 116.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...