Urządzenia i Akcesoria
Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
16 kawałków
Składniki
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
300 g wody
-
500 g dyni Hokkaido nieobranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
100 g ksylitolu
-
4 jajka
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
60 g oleju kokosowego płynnego
-
250 g mąki gryczanej
-
1 łyżeczka korzenna przyprawa do piernika
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
116.6 mg
Białko
5.1 g
Kalorie
824.3 kJ /
196.9 kcal
Tłuszcz
9.6 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Węglowodany
26.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
FIT DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowe placuszki bananowe
25 min
Naleśniki kukurydziane z twarożkiem pomidorowym
50 min
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50 min
Kukurydziany biszkopt z owocami
1 godz.
Halloweenowe ciasto dyniowe
2 godz. 10 min
Brownie fasolowo-daktylowe
2 godz.
Naleśniki z mąki ryżowej
35 min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 godz. 30 min
Krem czekoladowo-orzechowy z awokado
30 min
Krem czekoladowy z awokado
5 min
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1 godz. 10 min
Kwadraty dyniowe z orzechami
1 godz.