Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g białek
- 230 g cukru
- 1 szczypta soli
- 450 g masła, bardzo zimnego, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- barwnik spożywczy, dowolnego koloru, kilka kropli
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2197.4 kJ / 525.2 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 45.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.9 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 54 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7h 55min
Tsunami cake (tort czekoladowy ze spływającą polewą)
6 Std. 50 Min
Różowy tort z kremem malinowym
48h
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2 Std. 25 Min
Masa maślana
5min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10min
Chrupka z białej czekolady do tortów
1h 10min
Krem michałkowy biały
6h 20min
Tort
3h 10min
Krem malinowy
30min
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10min