Urządzenia i Akcesoria
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
800 g
Składniki
-
140 g białek
-
230 g cukru
-
1 szczypta soli
-
450 g masła bardzo zimnego, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
-
barwnik spożywczy (opcjonalnie) dowolnego koloru, kilka kropli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
54 mg
Białko
2.4 g
Kalorie
2197.4 kJ /
525.2 kcal
Tłuszcz
45.7 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
28.9 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZOWE DESERY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 min
Chrupka z białej czekolady do tortów
1 godz. 10 min
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2 godz. 25 min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10 min
Krem michałkowy biały
6 godz. 20 min
Tort walentynkowy
7 godz. 20 min
Tort
3 godz. 10 min
Masa maślana
5 min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 godz. 55 min
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45 min
Biszkopt
1 godz. 50 min