Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
TM6 TM5

Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej

4.3 (350 ocen)

Składniki

  • 140 g białek
  • 230 g cukru
  • 1 szczypta soli
  • 450 g masła, bardzo zimnego, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • barwnik spożywczy, dowolnego koloru, kilka kropli

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
2197.4 kJ / 525.2 kcal
Białko
2.4 g
Węglowodany
29 g
Tłuszcz
45.7 g
Tłuszcz nasycony
28.9 g
Błonnik
0 g
Sód
54 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy