Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g białek
- 230 g cukru
- 1 szczypta soli
- 450 g masła, bardzo zimnego, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- barwnik spożywczy, dowolnego koloru, kilka kropli
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2197.4 kJ / 525.2 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 45.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.9 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 54 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ganache czekoladowy
3h 20min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 Std. 55 Min
Żelka pomarańczowa do tortów
2 Std. 25 Min
Tsunami cake (tort czekoladowy ze spływającą polewą)
6h 50min
Różowy tort z kremem malinowym
48 Std.
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2 Std. 25 Min
Chrupka z białej czekolady do tortów
1h 10min
Krem michałkowy biały
6h 20min
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 min
Tort
3 godz. 10 min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10 min