Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 190 g mleka, w temp. pokojowej, plus dodatkowa ilość do posmarowania rogali
- 35 g jogurtu naturalnego, w temp. pokojowej
- 70 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 15 g cukru
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 500 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 jajko
- 1 ½ łyżeczki soli
-
mak, do posypania rogali
lub ziarna sezamu, białego, do posypania rogali
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 941 kJ / 224.8 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 35.2 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 244.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb pszenny tostowy
3 Std.
Świderki z makiem
2h 10 min
Słonecznikowe bagietki
1h 10min
Bułki wrocławskie
2h
Zakręcone bułeczki piknikowe
50min
Bułeczki "Stokrotka"
1h 5min
Bułeczki śniadaniowe
1 Std. 45 Min
Tradycyjne bagietki
2h 30min
Bajgle z makiem
1h 25min
Zawijane drożdżówki z serem
2 Std. 40 Min
Francuska bagietka
3h 50min
Rogaliki na piątkę
2h 20min