Urządzenia i Akcesoria
Rogale śniadaniowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 sztuk
Składniki
-
190 g mleka w temp. pokojowej, plus dodatkowa ilość do posmarowania rogali
-
35 g jogurtu naturalnego w temp. pokojowej
-
70 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
15 g cukru
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 jajko
-
1 ½ łyżeczki soli
-
ziarna sezamu, białego, do posypania rogalimak do posypania rogali
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
244.6 mg
Białko
6.3 g
Kalorie
941 kJ /
224.8 kcal
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
35.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zakręcone bułeczki piknikowe
50 min
Bułeczki "Stokrotka"
1 godz. 5 min
Bajgle z makiem
1 godz. 25 min
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Świderki z makiem
2 godz. 10 min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Chleb pszenny tostowy
3 godz.
Chleb tostowy (bez laktozy)
2 godz. 45 min
Bułki wrocławskie
2 godz.
Bułeczki śniadaniowe
1 godz. 45 min
Francuska bagietka
3 godz. 50 min
Zawijane drożdżówki z serem
2 godz. 40 min