
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beurre et un peu pour le moule
- 200 g de farine de blé et un peu pour le moule
- 80 g de caramel au beurre salé
- 4 œufs
- 90 g de sucre en poudre
- 20 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- ½ c. à café de vanille en poudre
- 1 sachet de sucre vanillé (7,5 g)
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 318.4 kcal / 1331.3 kJ
- Białko
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Węglowodany
- 38.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Sód
- 306.4 mg