Cake vanille-caramel au beurre salé

Cake vanille-caramel au beurre salé

4.1 159 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
8 parts

Składniki

  • beurre pour le moule
  • farine de blé pour le moule
  • 80 g de caramel au beurre salé (voir "Conseil(s)")
  • 4 œufs
  • 90 g de sucre en poudre
  • ½ c. à café de vanille en poudre
  • 1 sachet de sucre vanillé (7,5 g)
  • 20 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 306.4 mg
Białko 6.8 g
Kalorie 1331.3 kJ / 318.4 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Węglowodany 38.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...