Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beurre, et un peu pour le moule
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 80 g de caramel au beurre salé
- 4 œufs
- 90 g de sucre en poudre
- 20 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- ½ c. à café de vanille en poudre
- 1 sachet de sucre vanillé (7,5 g)
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1331.3 kJ / 318.4 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 38.4 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 306.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau au caramel
3h 50min
Cake à la vanille
1 godz.
Moelleux noisettes-citron
1h 5min
Brownie aux fraises
55 min
Gâteau au chocolat et au mascarpone
35min
Cake aux pépites de chocolat et aux abricots
1 godz. 10 min
Cookies cœur bonbon au caramel
30min
Moelleux à la clémentine
50min
Gâteau magique au caramel au beurre salé
3ωρ. 15 λεπτ.
Moelleux au chocolat au lait
1 godz.
Cake fondant au chocolat
35min
Cake aux pommes
1 godz.