
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de beurre coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 120 g de farine de blé et un peu pour le moule
- 120 g de sucre en poudre
- 2 oranges non traitées
- 2 œufs
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 100 g de chocolat noir détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 491.5 kcal / 2049.2 kJ
- Białko
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Węglowodany
- 46.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.8 g
- Sód
- 24.8 mg