Wersje kompatybilne
Trofie integrali con crema di asparagi, menta e arachidi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di arachidi tostate non salate
- 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 2 rametti di menta fresca, le foglioline lavate e asciugate
- 30 g di cipollotto a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di asparagi, mondati, lavati e tagliati a rondelle sottili
- 1 cucchiaino di sale
- 150 g di acqua
- 320 g di pasta secca tipo trofie integrali
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1782 kJ / 426 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 56.1 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 9.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10min
Pesto radicchio e noci
10min
Ravioli con salsa di zucchine
35min
Nidi di spaghetti con crema di melanzane
30min
Penne integrali alla crema di zucca e pistacchi
30min
Pasta integrale radicchio, provola e noci
20min
Gnocchi di farro con pesto di melanzane
2h
Spaghetti integrali con pesto di asparagi e semi di papavero
45min
Fusilli primavera ai carciofi e piselli
30min
Linguine al pesto di nocciole ed erbette
20min
Trofie pesto di pistacchi e arancia
20min
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25min