Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de parmesan, coupé en morceaux de 3 cm
- 50 g de noix de cajou
- 1 citron jaune, pelé à vif et tranché
- 100 g d'eau
- 20 g d’algues déshydratées (type nori. Voir "Conseil(s)"), déchirées en morceaux de 3 cm env.
- 1 gousse d'ail, coupée en deux
- 100 g d'huile d'olive
- 8 feuilles de basilic frais, coupées en deux
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 233 kJ / 56 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Socca aux légumes d'été
55 min
Pesto de roquette, pistache et safran
15 Min
Dip de lentilles corail
40min
Pesto coriandre, gingembre, coco et cacahuètes
15 Min
Salade de papaye verte
15 Min
Houmous
3h 30min
Menu veggie - Compotée d’aubergines aux câprons et au tofu grillé
55 min
Taboulé de brocoli et chou kale
35min
Houmous
13h 10min
Tahiné maison
25min
Dip de poivron (Mouhamara)
1 godz.
Houmous au citron
5 min