Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 besugo (aprox. 2 kg) abierto por la mitad, sin espinas
- 1 cucharadita rasa de sal
- 100 g de aceite de oliva
- 8 - 10 dientes de ajo laminados
- 2 pimientas de Cayena secas enteras
- 50 g de vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1291.8 kJ / 309 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Merluza al vapor con crema de ajo y jerez
25 Min
Lubina a la sal con patatas
30min
Lubina con salsa de trufa
40min
Vinagreta de pimientos
5 Min
Ensalada de bogavante en salpicón
50min
Lubina al vapor con salsa gribiche
40min
Ensalada de rape con patatas, pimientos y vinagreta de aceitunas (Al vacío)
1 Std. 55 Min
Carabineros a la sal
20 Min
Merluza a la koskera
45min
Pimientos riojanos rellenos de gulas con salsa de tinta
30min
Berberechos al natural con limón
2h 15min
Rodaballo asado al orio con risotto de espárragos
55 min