Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 3 Blätter weiße Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 200 g Geflügelfond
- 300 g Erbsen, TK
- 2 Stängel Basilikum, abgezupft
- 1 TL Zitronenschale, gerieben, Bio
- 1 TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- 350 g Flaschentomaten, entkernt, in Stücken
- 4 EL Olivenöl
- 30 g Rucola, in Stücken (2 cm)
- 2 EL Balsamico, hell
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1078 kJ / 257 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Forellenmousse
5 Min
Gekühlte Erbsen-Gazpacho mit Buttermilchschnee
4h 30min
Kalte Caprese-Suppe
2 godz. 15 min
Paradeisergelee mit Fetacreme und Käsekeks
1h 40min
Birnen-Walnuss-Terrine
5 Std. 20 Min
Cheddarsoufflé mit Fenchel-Granatapfel-Salat
40min
Spargel-Scampi-Terrine
10h
Räucherforellenmousse mit Gurke
2h 40min
Manchegocreme mit Cherry-Tomaten und schwarzen Oliven
30min
Iberico-Schinken-Creme
10min
Thunfischpâté
4 Std. 20 Min
Weiße Tomatensuppe
40min