Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mermelada de chile
- 70 g de chalotas
- 10 g de chile rojo fresco (sin pedúnculo ni semillas)
- 20 g de aceite de oliva virgen extra
- 40 g de azúcar
- 40 g de vinagre
- 1 ½ cucharadas de zumo de lima
- 20 g de azúcar moreno
Vieiras
- 10 vieiras (solo los cuerpos, sin coral)
- 2 cucharadas de zumo de lima
- 1 cucharada de aceite de oliva virgen extra para pintar
- 2 - 3 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 3 - 4 ramitas de cilantro fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 280.5 kJ / 67.1 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 223.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Huevos de codorniz en champiñón sobre salsa duxelles
30 Min
Pappardelle con bogavante
1h
Emulsión de marmitako negro con rape
40min
Txangurro
1 Std. 10 Min
Ensalada de magret de pato con vinagreta de balsámico y arándanos (Al vacío)
1 Std. 35 Min
Bisque de bogavante
50 min
Rodaballo asado al orio con risotto de espárragos
55 Min
Velouté de carabineros con vino Manzanilla
1h
Rape en salsa americana
1h
Crema de gambas al brandy con caviar de erizos
35min
Langostinos al romesco
15min
Crema de foie con huevo a baja temperatura
45 Min