Wersje kompatybilne
Magret de pato en papillote con salsa de naranja (Magret de canard en papillote, sauce à l'orange)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 magrets de pato (aprox. 350 g c/u)
- 3 dientes de ajo
- 15 g de jengibre fresco
- 4 naranjas (peladas sin nada de parte blanca)
- 3 cucharadas de miel
- 50 g de salsa de soja
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- ½ cucharadita de sal
- 200 g de agua
- 4 cucharadas de semillas de sésamo tostado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2109 kJ / 503 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Magret de pato con salsa de soja y mirin (HESTAN CUE)
30min
Magrets de pato con salsa de naranja y jengibre, puré de patata y judías verdes
1 Std. 10 Min
Espaguetis negros con fricasé de alcachofa
20 Min
Rape al oporto
50min
Magrets de pato con peras
1小时
Magret de pato con salsa de cerezas
45 Min
Magret de pato con salsa de soja y mirin
30min
Lubina a la cantonesa - China
25min
Magret de pato con salsa de granada
45 Min
Rodaballo al vapor con uvas
30min
Pato Pekín - China
1 Std. 30 Min
Carrilleras en salsa de castañas y risotto de naranja
1hod. 40min