Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 - 150 g lonchas de jamón cocido (6 lonchas)
- 100 - 150 g lonchas de queso de sándwich (6 lonchas)
- 6 lomos de rape sin piel ni hueso (aprox. 60 g c/u)
- 4 láminas de masa de hojaldre
- 1 huevo batido
- 500 g de agua
- 350 g de ramilletes de brócoli
- 240 g de yogur griego (2 yogures)
- 20 g de zumo de limón
- 2 pellizcos de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 20 g de aceite de oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3424 kJ / 818 kcal
- Białko
- 33.4 g
- Węglowodany
- 62.2 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 632.6 mg
Alternatywne przepisy
Milhojas de berenjena con paté ibérico, setas y Torta del Casar
55min
Miniquiches de beicon y champiñones
30 Min
Cremona de hojaldre rellena de setas, pollo y queso de cabra
45 Min
Milhojas de verduras
1 Std. 30 Min
Nidos de patata con crème fraîche y salmón ahumado
3 Std. 20 Min
Pastel de verduras y queso fresco
3 Std. 40 Min
Berenjenas rellenas mallorquinas
2 Std. 10 Min
Rollitos de lasaña con espinacas y beicon
1 Std.
Hojaldre provenzal
2 Std.
Hojaldre de setas y beicon
1 Std.
Crêpes con salmón ahumado y crema de queso
50 Min
Canelones de espinacas con piñones y pasas
1 Std. 30 Min