Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de berberechos frescos
- 1 ¾ cucharaditas de sal
- 200 g de mantequilla en trozos pequeños de 1-2 cm y congelada
- 200 g de harina
- 90 g de agua fría
- 20 g de aceite de oliva
- 400 g de puerro en rodajas de 1 cm
- 40 g de vino blanco seco
- 500 g de mejillones frescos limpios
- 50 g de nata
- 3 pellizcos de pimienta blanca molida
- 1 huevo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1653 kJ / 394 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 281.7 mg
Alternatywne przepisy
Coliflor con bechamel
55 Min
Pastel de cabracho
2 Std. 50 Min
Pimientos rellenos de brandada de bacalao
45 Min
Croquetas de jamón con bechamel rápida
9 Std. 15 Min
Brazo de bacalao
1j 30 menit
Croquetas de bacalao con queso manchego
12 Std. 40 Min
Patatas a la importancia con gambones y chirlas
1h 10 min
Solomillo Wellington con puré de patata, zanahorias y salsa de vino dulce (MEATER)
2h 40 min
Puerros gratinados con bechamel de soja
1 Std. 15 Min
Minipastel de pescado y marisco
40 min
Las croquetas del Echaurren (Francis Paniego)
12 Std. 50 Min
Quiche de puerro y queso gallego
1j