Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 échalotes
- ½ bouquet de persil frais, équeuté
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 c. à café de moutarde
- 1 c. à café de farine de blé
- 1 jaune d'œuf
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- le jus d'1/2 citron jaune
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 999.8 kJ / 242.3 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 165 mg
Alternatywne przepisy
Feuilleté de saint-jacques au chou vert
1h 25min
Purée mousseline
40 min
Sauce à l'oseille
25min
Sauce au poivre
25min
Sauce champignons à la crème et au vin blanc
30 min
Sauce à l'oseille
35min
Sauce au poivre
25min
Sauce cocktail
10min
Sauce dieppoise
35min
Sauce piquante
35min
Raie aux câpres
45 min
Sauce béarnaise Mode Sauce
20 min