Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 échalotes
- ½ bouquet de persil frais, équeuté
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 c. à café de moutarde
- 1 c. à café de farine de blé
- 1 jaune d'œuf
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- le jus d'1/2 citron jaune
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 999.8 kJ / 242.3 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 165 mg
Alternatywne przepisy
Sauce dieppoise
35 Min
Filet de lieu noir et sauce échalotes sous-vide
40min
Sauce au poivre
25 min
Sauce hollandaise
15 Min
Sauce champignons à la crème et au vin blanc
30min
Sauce à l'oseille
35 Min
Sauce hollandaise
15 Min
Sauce hollandaise au poivron rouge et au paprika
15 Min
Sauce périgourdine
35 Min
Sauce aurore
15 Min
Saumon sauce hollandaise, riz et asperges
45min
Sauce béarnaise Mode Sauce
20min