Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 100 g de beurre demi-sel, en morceaux, et un peu pour les moules
- 1 pincée de sel
- 40 g d'eau
- 50 g d'oignon
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 200 g de lardons
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 œufs
- du sel
- du poivre moulu
- 80 g de feta, en morceaux
- 2 c. à soupe de ciboulette fraîche, ciselée
- 50 g de gruyère, râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3219 kJ / 769 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 57 g
Alternatywne przepisy
Tartelette fine aux pommes
3h
Croquettes de poisson et purée maison
1h 20min
Gâteau aux pommes
1h
Tarte aux pommes
1h
Salade carottes râpées
10 min
Quiche lorraine
1u. 45min
Mini-croque-monsieur béchamel-jambon
40min
Chouquettes du goûter
35min
Minipizzas ourson
3hod. 15min
Gratin de pommes de terre
1h 10min
Pizza poivron chèvre et chorizo
2h
Tarte aux framboises
1h 20min