Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 100 g de beurre demi-sel, en morceaux, et un peu pour les moules
- 1 pincée de sel
- 40 g d'eau
- 50 g d'oignon
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 200 g de lardons
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 œufs
- du sel
- du poivre moulu
- 80 g de feta, en morceaux
- 2 c. à soupe de ciboulette fraîche, ciselée
- 50 g de gruyère, râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3219 kJ / 769 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 57 g
Alternatywne przepisy
Mon petit hachis Parmentier
1 godz.
Gratin de pommes de terre
1 godz. 10 min
Gâteau moelleux, façon quatre-quarts
55 min
Cupcakes à la vanille
20min
Tarte aux pommes
1 godz.
Quiche lorraine
1h 45min
Croque-messieurs en étoiles
40min
Tarte au thon à la tomate
1 godz. 30 min
Mini-croque-monsieur béchamel-jambon
40min
Lasagne fraîches à la bolognaise
2 godz. 30 min
Tartelette fine aux pommes
3 Std.
Quatre-quarts aux pépites de chocolat
55 min