Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- 1 c. à soupe de beurre fondu
- 2 c. à soupe de graines de pavot
- 2 c. à soupe de graines de sésame
- 4 tranches fines de baguette de pain
- 40 g de cantal entre-deux, coupé en copeaux
- 4 œufs
- de l'eau, jusqu'au marquage 1 litre (l)
- fleur de sel
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1043.4 kJ / 249.4 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 359.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuire du riz long complet
55min
Cuisson du riz long blanc
35min
Poireaux et œufs durs, sauce gribiche
35min
Poireaux vapeur (200-400 g)
25min
Brocoli vapeur (250 g)
15min
Haricots verts vapeur (200-300 g)
25min
Cuisson du riz basmati
35min
Mayonnaise
5min
Œuf à la coque et asperges en mouillettes
15min
Carottes vapeur (200-500 g), en rondelles
30min
Pommes de terre et patates douces vapeur (200-600 g)
30min
Pommes de terre nouvelles vapeur
35min