Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à tarte
- 75 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 150 g de farine de blé
- 50 g d'eau froide
- 1 pincée de sel
Le caramel
- 150 g de sucre en poudre
- 70 g de beurre, froid, coupé en morceaux
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 8 - 9 pommes à cuire (Golden, Reine des Reinettes, Braeburn ou Boskoop)
- 1 c. à soupe de vinaigre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1215 kJ / 290 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 41 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte aux fraises à la crème d'amande
15h
Tarte amandine aux poires
2j 30 menit
Flan pâtissier à la vanille
3 Std. 30 Min
Tarte amandine aux pommes et poires
50min
Tarte fine aux pommes
2h 25min
Tarte aux poires Bourdaloue
3h 10min
Galette des Rois express
50min
Tarte Tatin
1h
Brioche aux pralines
8h 35 min
Crumble pommes-framboises
50min
Crumble pomme-cannelle
45min
Flan pâtissier feuilleté
7h 40min