Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à tarte
- 75 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 150 g de farine de blé
- 50 g d'eau froide
- 1 pincée de sel
Le caramel
- 150 g de sucre en poudre
- 70 g de beurre, froid, coupé en morceaux
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 8 - 9 pommes à cuire (Golden, Reine des Reinettes, Braeburn ou Boskoop)
- 1 c. à soupe de vinaigre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1215 kJ / 290 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 41 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte aux fraises à la crème d'amande
15h
Tarte amandine aux pommes et poires
50 min
Flan pâtissier à la vanille
3u. 30min
Tarte Tatin
1h
Meringues aux amandes
2u. 50min
Galette des Rois express
50 min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min
Cannelés bordelais
13 godz. 30 min
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min
Mousse chocolat-tonka
4 Std. 20 Min
Crumble pomme-cannelle
45 min
Crumble pommes-framboises
50 min