Thai-Nudelsuppe

Thai-Nudelsuppe

4.4 290 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehe
    1
  • Zitronengras, frisch nur Inneres, in Stücken (3 cm)
    1
  • roter Chili
    1
  • Lauch in Stücken ( 3 cm)
    200 g
  • Karotten in Stücken ( 3 cm)
    300 g
  • rote Currypaste
    2 EL
  • Wasser
    750 g
  • Gemüsebouillonwürfel (für 0,5 l)
    1
  • Kokosmilch
    250 g
  • Sojasauce
    2 EL
  • Salz
    ¼ TL
  • Pouletbrustfilet in Scheiben (1 cm)
    300 g
  • Reisnudeln, getrocknet (8-10 Minuten Kochzeit)
    125 g
  • Limette in Schnitzen
    1
  • Koriander (ca. 10 g), Blätter abgezupft
    ½ Bund

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 24.4 g
Kalorie 1570 kJ / 374 kcal
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...