Cremiges Hähnchen-Curry

Cremiges Hähnchen-Curry

4.5 1.1K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Blumenkohl in Röschen (ca. 4 cm)
    700 g
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    10 - 15 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • grüne Chilischoten, frisch (opcjonalnie) entkernt, in Stücken, nach Geschmack, und etwas mehr, in Ringen, zum Bestreuen
    1 - 2
  • Zwiebeln geachtelt
    200 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Tandoori-Paste
    90 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Wasser
    100 g
  • Mandeln, gemahlen (siehe Tipp)
    20 g
  • Hähnchenschenkel, ohne Haut und Knochen in Stücken (ca. 3 cm), siehe Tipp
    500 g
  • Salz
    1 TL
  • Kokoscreme
    90 g
  • Koriander abgezupft, grob gehackt, zum Bestreuen
    6 Stängel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 30 g
Kalorie 1506 kJ / 359 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 9.4 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...